Ангажиментът ни е да предоставяме бързи, ефективни и ценово достъпни софтуерни решения, които задават нови стандарти в разработването на софтуер.
Софтуер За Възстановяване На Данни

R-STUDIO е семейство мощни, рентабилни софтуерни решения за възстановяване на дискове. Първоначално разработен от R-Tools Technology Inc. за опитни професионалисти по възстановяване на данни, R-Studio е препроектиран под формата на мащабируем, лесен за ползване от потребителите, всеобхватен инструмент за възстановяване на данни. Посредством съчетаване на най-усъвършенстваните ни технологии за възстановяване на файлове и поправяне на дискове с интуитивен потребителски интерфейс R-Studio предоставя на фирмените и професионалните специалисти по възстановяване на данни инструментите, които са им необходими, без да се възпрепятства практическата работа на начинаещите потребители.

R-Studio
Преглед на софтуера за възстановяване на дискове
R-Studio работи под Mac, Windows и Linux * и може да възстановява данни от локални дискове, сменяеми дискове, сериозно засегнати дискове, дискове, които не могат да се стартират, клиенти, свързани с локална мрежа или Интернет. Тъй като е силно мащабируемо, гъвкаво и лесно за внедряване решение за възстановяване на данни, R-Studio е безценен инструмент както за обемните, така и за малките по размер операции по възстановяване на данни.
Независимо от платформата на приемника или клиента или физическото местоположение на диска, R-Studio може бързо и ефективно да възстанови изгубени данни от повредени, форматирани, преразпределени или изтрити дискове.
Основните функции на R-Studio за възстановяване на данни включват:
Широка гама от поддържани файлови системи
Широка гама от поддържани файлови системи
Разширена RAID реконструкция
Разширена RAID реконструкция
Поддръжка на най-често срещаните схеми за разделяне
Поддръжка на най-често срещаните схеми за разделяне
Разширени алгоритми за възстановяване
Разширени алгоритми за възстановяване
Възстановяване по Локална мрежа (LAN) или Интернет
Възстановяване по Локална мрежа (LAN) или Интернет
Създаване на образ на диск
Създаване на образ на диск
Разширен Hex редактор
Разширен Hex редактор
Версия за аварийно стартиране
Версия за аварийно стартиране
Вграден визуализатор на файлове
Вграден визуализатор на файлове
Възстановяване на дискове за всички основни файлови системи, включително FAT12/16/32/exFAT, NTFS, NTFS5 (създадени или актуализирани от Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/Win7), HFS/HFS+/APFS (Macintosh), варианти с малък и голям ендиан на UFS1/UFS2 (FreeBSD/OpenBSD/NetBSD/Solaris) и Ext2/Ext3/Ext4 FS (Linux).
Професионални функции за възстановяване на RAID, които са равностойни или по-добри от конкурентните самостоятелни продукти за възстановяване на масиви.
Разпознаване и анализ на схемата на основни (MBR), GPT и BSD (UNIX) дялове и картата на дяловете на Apple. Поддръжка за динамични обеми (Windows 2000-2022/8.1/10/11) чрез MBR и GPT.
Поддръжка за
- пространства за съхранение на Windows (създадени от Windows 8/8.1 и 10/ Threshold 2/Anniversary update);
- Софтуерни RAID на Apple, CoreStorage, File Vault и Fusion Drive ;
- Linux Logical Volume Manager (LVM / LVM2) и mdadm RAIDs.
R-Studio може автоматично да разпознава и сглобява компонентите на тези дискови мениджъри, дори ако техните бази данни са леко повредени. Техните компоненти с тежкo повредени бази данни могат да се добавят ръчно.
Възстановяване на повредени или засегнати дялове.
Възстановяване на преразпределени или форматирани твърди дискови устройства и дискове.
Интелигентно обработване на повредени сектори.
Сурово търсене на файлове (сканиране за познати файлови типове) с персонализирани, определени от потребителя файлови типове.
Гъвкави, мащабируеми способности за търсене на файлове – улеснява както обемната, така и малката по размер работа по възстановяване на файлове.

Възстановяване на диск по локална мрежа (LAN) или Интернет.

Прескачане на NAT/защитна стена. Връзката може да бъде установена или от R-Studio до R-Studio Agent, или от R-Studio Agent до R-Studio. Това позволява на R-Studio да премине NAT/защитната стена при възстановяване на данни по интернет. Когато е необходимо, се използва HTTP тунелиране.

Създаване на резервен и възстановяващ дисков образ (локално или през мрежа). Образните файлове са съвместими със софтуера R-Drive Image.

Разширено копие на обекта. В допълнение към копиране на байт по байт на всеки обект, видим в панела Устройства, е налице интелигентно копие на дялове и твърди дискове с корекция на размера и отместването.

Усъвършенстван текстови/шестнадесетичен редактор с поддръжка за различни модели данни, като записи за начално зареждане, главни файлови таблици (MFT) и т.н. Тези модели може да са създадени персонализирано.

R-Studio Emergency версия се изпълнява от USB стик или компакт диск, когато това е необходимо за възстановяване на данни на компютър, чията операционната система не може да стартира, защото неговите системни файлове са повредени или изтрити.

Стартиращата се версия R-Studio Emergency (стартова версия) може да изчисти по сигурен начин всяко устройство за съхранение на данни (твърди дискове, Flash дискове, външни дискове и т.н.) за повторна употреба, бракуване или прехвърляне; работи дори на компютри, които не могат да бъдат стартирани.

Усъвършенствано предварително визуализиране на файловете; преценете шансовете за успешно възстановяване на диска, преди да осъществите покупката.
Още функции

Прочетете повече за функциите на R-Studio в статията ни: Софтуер за възстановяване на файлове. Защо R-Studio?

R-Studio е пакет за възстановяване на дискове между множество платформи със стабилни, ползващи се с активна поддръжка версии за Windows, Mac и Linux. R-Studio за Windows, R-Studio за Mac и R-Studio за Linux предоставят едни и същи мощни инструменти за възстановяване на дискове и лесен за ползване от потребителя интерфейс на съответните си платформи. Независимо от приемащата операционна система R-Studio може да чете, записва и възстановява дискове, дялове и файлове, създадени от Windows, Mac или Linux. R-Studio за Windows например може да възстановява данни от твърд диск под Unix (независимо дали е ext4 на Linux или UFS на BSD), R-Studio за Mac може да възстановява данни от твърд диск под Windows (FAT/NTFS), R-Studio за Linux – от твърд диск на Mac (HFS+) и т.н.

* Моля, имайте предвид, че регистрационните ключове не са взаимозаменяеми между продуктите. Трябва да закупите регистрационен ключ, който е специфичен за R-Studio за Windows, R-Studio за Linux или R-Studio за Mac (например не можете да използвате регистрационен ключ за версията за Windows, за да регистрирате R-Studio за Mac или обратното).

Разгледайте това специално предложение за напреднали потребители и професионалисти в областта на възстановяването на данни: пакета R-Studio Technician. В допълнение към стандартните функции на R-Studio, пакетът R-Studio Technician предлага разширени функции за възстановяване на данни, включващи режим „forensic“ (идентично копие), възстановяване на данни по Интернет, преносима версия на R-Studio и неограничен стартиращ се диск. Пакетът R-Studio Technician включва и лицензиране за версиите за Windows, Macintosh и Linux в един-единствен пакет.

И никога не забравяйте:

НИКОГА НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ЗАПИСВАТЕ ВЪЗСТАНОВЕНИТЕ ИЗТРИТИ ФАЙЛОВЕ ИЛИ ДИСКОВИ ОБРАЗИ НА СЪЩИЯ ДИСК, НА КОЙТО СЕ ПОМЕЩАВАТ ФАЙЛОВЕТЕ, ТЪЙ КАТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ МОЖЕ ДА ИЗГУБИТЕ ДАННИТЕ СИ НА ДИСКА!

  • ДЕМОНСТРАЦИЯ
  • Локално възстановяване на данни
  • Възстановяване на данни през мрежа
  • Обслужващи програми

Всички функции на R-Studio и R-Studio Emergency и техните способности могат да бъдат оценени и тествани в демонстрационния режим. Единственото ограничение на демонстрационния режим е свързано с максималната големина на файла, който може да бъде възстановен. Софтуерът, функциониращ в демонстрационен режим, може да бъде регистриран в движение по всяко време. Не се изисква повторно инсталиране.

За да видите как R-Studio може да възстанови данни в конкретен случай, можете да изтеглите R-Studio безплатно, да го инсталирате на компютъра си и да го изпълните в демонстрационен режим (за машина, която не може да се стартира, може да се създаде компактдиск/DVD диск на R-Studio Emergency). Ако нямате опит с възстановяването на твърди дискове, препоръчваме да изтеглите и прочетете нашия Наръчник за възстановяване на данни, преди да започнете. Ще намерите поетапни инструкции и препоръки, изготвени от нашите специалисти по възстановяване на данни. Ако имате допълнителни въпроси, винаги можете да се свържете с нашия екип за техническа поддръжка дори все още да не сте закупили лиценза за софтуера. Когато бъдат открити изгубени файлове, можете да възстановите онези, които са с големина до 256 КБ. Другите файлове, поддържани от функцията за предварителна визуализация на софтуера, могат да бъдат визуализирани предварително, за да прецените какви са шансовете за успешно възстановяване. Ако резултатът ви удовлетворява, можете веднага да закупите лиценз на R-Studio онлайн. При получаване на регистрационен ключ може да регистрирате R-Studio в движение, без дори да затваряте програмата. Щом R-Studio бъде регистриран, може да продължите с възстановяването на файловете.

Освен това чрез демонстрационния режим на R-Studio може да създадете образи на логическите си дискове или на цели твърди дискове. След това можете да осъществите всички действия по възстановяване на данните с тези образи, за да запазите изходните дискове в безопасност от случайно повреждане на данните. Тези образи са особено важни, когато работите с твърди дискове, които показват признаци на погиване, за да предотвратите трайната загуба на данни от тях.

R-Studio е нашето най-популярно и пълнофункционално решение за възстановяване на дискове за локално възстановяване на данни. Всеки лаптоп или стационарен компютър, на който се изпълнява R-Studio, се превръща в мощна станция за възстановяване на данни, способна да реши дори най-проблемните задачи за възстановяване на данни и поправяне на дискове, пред които са изправени опитните специалисти по информационни технологии. R-Studio възстановява данни от всякакви устройства за съхранение на данни (Flash дискове, твърди дискове, дискове на лаптопи, SD карти и т.н.) и работи с дялове, създадени от всяка широко разпространена операционна система (Windows, Linux, Mac, Unix). При възстановяването на локални дискове R-Studio може да чете/записва, анализира и създава образи на дискове и сектори посредством връзка IDE/SATA или през адаптери с USB, e-SATA или FireWire.

Съвет: Потребителите на R-Studio, които не са инвестирали в пакета R-Studio Network, могат при все това да използват мрежовите способности на R-Studio. Ето как:

  1. От локалния R-Studio използвайте демонстрационния режим, за да създадете дисков образ на твърдия диск на отдалечен компютър през мрежа.
  2. Запазете дисковия образ на локалната машина, на която е инсталиран R-Studio.
  3. Монтирайте файла с дисковия образ и го третирайте като локално прикачено физическо устройство. R-Studio може да анализира и възстанови данните от дисковия образ сякаш той е твърд диск, свързан с USB, IDE/SATA, e-SATA или FireWire.

В допълнение към всички функции за възстановяване на файлове, включени в локалните версии на R-Studio, мрежовите продукти на R-Studio (във версии за платформи както под Windows, така и под Macintosh) предлагат достъп на потребителите до отдалечени компютри и възстановяване на данни през мрежата. Тази функция е особено полезна, когато е нужно на системните или мрежовите администратори да се предостави контрол и ефективност при възстановяването на файлове през връзка TCP/IP в мрежа с няколко хиляди компютъра с гъвкавостта и лекотата на възстановяването на една-единствена машина.

Тази функция може да бъде полезна и когато е необходимо да се възстановят данни от твърд диск с изгубени файлове, до който няма пряк достъп (например корпоративен мрежови сървър с усъвършенстван RAID контролер).

С мрежовата версия на R-Studio възстановяването на данни през мрежа до голяма степен прилича на възстановяването на локален компютър.

Всички мрежови пакети на R-Studio включват поне пет лиценза за R-Studio Agent/Agent Emergency.

R-Studio Agent и R-Studio Agent Emergency са обслужващите програми, които дават на R-Studio мрежови достъп до дискове на отдалечен компютър. Обслужващата програма трябва да бъде инсталирана и/или да се изпълнява на засегнатия компютър, докато R-Studio е инсталиран и се изпълнява на друг компютър, работна станция на системен администратор или работна станция, специално определена за възстановяване на данни. Всички предавани през мрежа данни са шифровани със силен алгоритъм (3DES) за защита на данни. R-Studio и R-Studio Agent не предават гигабайти данни през мрежата, за да ги анализират. R-Studio Agent извършва същинския анализ на данните вътре в компютъра, на който се изпълнява, и изпраща единствено информацията за тези данни до пакета-майка R-Studio.

Статии за възстановяването на данни
Статии за поверителност на персонални компютри