Wij zijn toegewijd aan het leveren van snelle, efficiënte en betaalbare software oplossingen die nieuwe standaarden zetten in de software ontwikkeling industrie.
  • Gezamenlijk werk van R-Studio en HDDSuperClone

Het is moeilijk om gegevens te extraheren van defecte of stervende harde schijven met behulp van standaard systeemroutines. Elke keer dat het systeem bijvoorbeeld slechte sectoren op de harde schijf tegenkomt, daalt de leessnelheid drastisch - waardoor een schijfkopie maken een erg lang proces wordt. Er zijn een aantal methoden om dit te omzeilen, zoals het overslaan van sommige sectoren in de hoop dat de volgende sectoren leesbaar zijn, maar ze zijn niet geïmplementeerd in de standaard schijfstuurprogramma's. In andere gevallen hebben defecte harde schijven gespecialiseerde hardware en software nodig om een ​​oplossing te implementeren.

Twee voorbeelden komen in me op: PC-3000 van ACELab en DeepSpar Disk Imager™ van DeepSpar. Ze hebben een uitstekende reputatie verworven in de gemeenschap voor gegevensherstel en worden algemeen aanvaard in laboratoria voor gegevensherstel over de hele wereld, en ze werken ook heel goed met R-Studio. Zie de R-Studio helppagina DeepSpar Disk Imager™ en ons artikel "Gezamenlijk werk van R-Studio en PC-3000 UDMA hardware" voor meer details.

Hardware-oplossingen hebben hun eigen nadelen, met als belangrijkste hun prijzen. Vaak beperken kostenoverwegingen het aantal van dergelijke apparaten dat veel kleine gegevensherstelbedrijven zich kunnen veroorloven, of, in het slechtste geval, voorkomen dat ze zelfs maar één stuk van dergelijke hardware hebben.

Er zijn echter goede vervangingen voor die hardware voor gegevensherstel - pure softwareoplossingen. Ze gebruiken systeemschijf-I/O-poorten voor hardware-emulatie, evenals hun eigen stuurprogramma's met uitgebreide bedieningselementen die niet beschikbaar zijn in standaard systeemstuurprogramma's. Dergelijke oplossingen hebben enkele beperkingen in vergelijking met hun hardware-tegenhangers, maar ze kunnen nog steeds de meeste taken voor gegevensextractie oplossen. Rekening houdend met hun minimale kosten, is het niet verwonderlijk dat deze softwareoplossingen veel worden gebruikt.

Gewoonlijk werken deze softwareoplossingen onder Linux, omdat dit besturingssysteem de meeste flexibiliteit biedt bij schijfbewerkingen van de belangrijkste pc-besturingssystemen.

HDDSuperClone van SD Computing Service is een softwareoplossing voor schijfkopie, klonen en gegevensextractietaken. Het is speciaal ontworpen om te werken met onstabiele, defecte of stervende harde schijven. Het gebruikt verschillende geavanceerde technieken om gegevens te extraheren van harde schijven met slechte sectoren en andere hardwareproblemen, terwijl het al het mogelijke doet om te voorkomen dat er nog meer schade wordt toegebracht aan de schijf die wordt verwerkt.

Het heeft twee werkingsmodi:
1. De modus voor het klonen/kopiëren van schijven: het kopieert eenvoudig gegevens van de ene schijf (de bron) naar een andere schijf of een bestand (het doel). Het creëert ook een schijfmapbestand (het logboek) dat de sectoren specificeert die niet kunnen worden gelezen (de slechte sectoren). Dergelijke gegevens kunnen worden verwerkt door een gegevensherstelprogramma van een derde partij. Deze modus is beschikbaar in zowel gratis als commerciële versies, met enkele kleine beperkingen voor de eerste.

2. Een virtuele schijfmodus (alleen de commerciële versie): In deze modus installeert HDDSuperClone een speciaal stuurprogramma dat een virtuele schijf van de schijf maakt. Deze virtuele schijf wordt toegankelijk voor het host-besturingssysteem en andere programma's.

Het HDDSuperClone-stuurprogramma gebruikt alle geavanceerde methoden om gegevens van de problematische schijf te extraheren, maar dit is niet alles. Het belangrijkste voordeel van deze modus is de gedeeltelijke kopie van de bronschijf. Wanneer een programma bepaalde gegevens op die virtuele schijf benadert, kopieert HDDSuperClone die gegevens ook naar de doelschijf/kopiebestand. Wanneer dezelfde gegevens de volgende keer worden geopend, haalt HDDSuperClone de gegevens van de doelschijf/kopie in plaats van van de bronschijf. Deze modus vermindert de slijtage van de bronschijf aanzienlijk. Dit is vooral belangrijk wanneer de schijf defect of stervende is.

Dit artikel laat zien hoe R-Studio in deze modus kan samenwerken met de HDDSuperClone. We zullen proberen gegevens te herstellen van een defecte schijf (Seagate ST380817AS) die vanwege de slechte omstandigheden niet rechtstreeks kan worden verwerkt.

Het verloop van de vereiste handelingen is als volgt:

1. Sluit de bronschijf en de doelschijf aan als een dergelijke schijf nodig is. Als de bronschijf klein is, is het mogelijk om een ​​schijfkopiebestand te gebruiken in plaats van een andere harde schijf.
Hardware-installatie voor HDDSuperClone en R-Studio
Hardware-installatie voor HDDSuperClone en R-Studio
Klik op de afbeelding om te vergroten

Het besturingssysteem op de hostcomputer is de Ubuntu 20.04.2 LTS, kernel Linux 5.4.0-67-generieke x86_64.

2. Voer HDDSuperClone uit en maak een nieuw project aan. Installeer vervolgens het virtuele stuurprogramma voordat je de bron en het doel verbindt. Omdat de bronschijf klein is, kan het doel in ons geval een kopiebestand zijn. Selecteer de benodigde virtuele modus en klik op de knop Start.
HDDSuperClone aangesloten op het bronsschijf
HDDSuperClone aangesloten op het bronsschijf
Klik op de afbeelding om te vergroten

Je kunt meer lezen over het werken met HDDSuperClone in de bijbehorende documentatie: HDDSuperClone Gebruikershandleiding.

Er verschijnt een virtuele schijf in het systeem.
Virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Klik op de afbeelding om te vergroten

Je moet een paar minuten wachten om het host-besturingssysteem de verwerking van deze virtuele schijf te laten voltooien.

3. Voer R-Studio uit en zoek de virtuele schijf die is gemaakt door HDDSuperClone.
Defecte harde schijf en de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone in R-Studio
Defecte harde schijf en de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone in R-Studio
Klik op de afbeelding om te vergroten

Merk op dat de echte harde schijf ook in R-Studio verscheen, maar dat er niets van af te lezen was vanwege de slechte fysieke omstandigheden.

4. Start het scanproces voor de APFS-container die is gevonden op de virtuele schijf die is gemaakt door HDDSuperClone.
Scanproces voor de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Scanproces voor de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Klik op de afbeelding om te vergroten

En wacht op de scanresultaten
Scanresultaten voor de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Scanresultaten voor de virtuele schijf gemaakt door HDDSuperClone
Klik op de afbeelding om te vergroten

Zodra het schijfgebied waar de APFS-container zich bevindt is gescand, haalt HDDSuperClone alle gegevens uit dat gebied uit het kopiebestand in plaats van uit het bronstation.

5. Maak een opsomming van bestanden op een van de herkende partities, bijvoorbeeld Recognized4.
Bestanden gevonden op de Recognized2-partitie
Bestanden gevonden op de Recognized2-partitie
Klik op de afbeelding om te vergroten

Gevonden bestanden kunnen worden bekeken, gezocht en gemarkeerd voor herstel.
Bestandsvoorbeeld voor een pdf-bestand
Bestandsvoorbeeld voor een pdf-bestand
Klik op de afbeelding om te vergroten

Ten slotte kunnen de gemarkeerde bestanden en mappen worden hersteld.

Conclusie
Zoals ons artikel laat zien, kunnen R-Studio en HDDSuperClone succesvol samenwerken. De combinatie van geavanceerde schijfkopie-mogelijkheden met HDDSuperClone en de superieure gegevensherstelprestaties van R-Studio vergroten de kansen op succesvol gegevensherstel van defecte harde schijven aanzienlijk. Tegelijkertijd vermindert de gedeeltelijke kopie die door HDDSuperClone wordt uitgevoerd, mogelijke schade die de omstandigheden van de harde schijf verder kan verslechteren aanzienlijk.

Feedback over gegevensherstel
370 feedbacks
Rating: 4.8 / 5
I really love your R-Studio product, I am doing Data Recovery as a professional, I used RS since the early versions and I loved the product, as far as I can tell, R-Studio, especially the Tech Version (but including the standard) is one of the best and excellent tools for a pro to have in the arsenal of tools in a pro DR lab, especially combining with the specialized Data Recovery hardware providers like DeepSpar, and PC3000, the rest of `wannabees` out there are waste of time, strongly recommend
I lost more than 200K files from my NAS due to a mistake. I tried 3 different recovery solutions over the 4 TB raid disks, and all of them performed ok but to be honest none of them were able to Raw recover the files and rename them with meaningful names out of the Metadata like R-TT did, then I was able to sort again my files and pictures and kind of restore all of them.

R-TT may not be the easiest or most user-friendly solution, but the algorithm used for the renaming saved me THOUSAND of hours of opening ...
Just recovered my old ext4 partition with R-Studio after trying testdisk and R-Linux without success. That partition was overwritten by another ext4 partition and I was losing my hope until I tried R-Studio demo. It detected all my files and directories again!

Bought it and 100% recommend it for anyone with a similar issue.
Genuinely tried every free program available without luck of recovering a deleted file from months ago. Thinking my file was deleted forever and lose all hope I came across this website as a recommendation.

I was reluctant as it seemed pricey compared to other programs, but damn worth every penny. It managed to even find files I thought were wiped from existence.

Kudos to r-tools, thank you!
Why make incremental backups, when there is R-Studio?

I`m an IT professional who has worked from home for over a decade. Early on in my career, I configured an HP ProLiant Server (Raid 1+0) as a workstation that I would remote into from my laptop. As technology evolved, I began to use it only for email and as a config file repository.

A short while ago, one of the drives degraded, but the HP ProLiant Server (Raid 1+0) still functioned fine on the remaining drive. I was complacent and didn`t replace the ...