Wij zijn toegewijd aan het leveren van snelle, efficiënte en betaalbare software oplossingen die nieuwe standaarden zetten in de software ontwikkeling industrie.
Veelgestelde vragen over bestandsherstel
Schakel je systeem onmiddellijk uit en koppel de schijf los. DOE ER NIETS MEER MEE IN JE EENTJE! Breng de schijf naar gekwalificeerde professionals op het gebied van gegevensherstel. Ze hebben speciale apparatuur, software en, belangrijker nog, de vereiste vaardigheden om met dergelijke schijven te werken. Noch R-Studio, noch andere software voor gegevensherstel zal je in een dergelijk geval helpen. Bovendien zal elke verdere manipulatie van een dergelijke schijf zeker meer schade aan je gegevens toebrengen. Vaak is dergelijke schade dodelijk voor hen.
Symptomen dat een harde schijf hardwareproblemen heeft:
Je systeem herkent het apparaat niet meer, of het verschijnt onder een ongebruikelijke naam.
SMART inspecting-programma's rapporteren een ernstige hardwarefout.
De harde schijf maakt ongebruikelijk geluid, klikt, start te langzaam.
Er verschijnen constant slechte blokken op je harde schijf.
OS beschouwt verwijderde bestanden als vrije ruimte op de schijf. En het leest en schrijft altijd wat gegevens tijdens zijn werking. Er zijn dus altijd kansen dat het je verloren bestanden overschrijft en herstel onmogelijk maakt. Dus de beste werkwijze zou zijn om te voorkomen dat je jouw computer opstart met verloren bestanden. Haal het in plaats daarvan uit elkaar, ontkoppel de harde schijf met verloren bestanden en sluit het aan op een andere computer waarop R-Studio of R-Undelete is geïnstalleerd.
Om te voorkomen dat de computer uit elkaar moet worden gehaald, kunnen R-Studio-gebruikers R-Studio Emergency of R-Studio Agent Emergency gebruiken en gegevensherstel via het netwerk voor de R-Studio Network-versie. Zie de R-Studio-documentatie voor meer details.
Vermijd in ieder geval de installatie van de software voor gegevensherstel op de schijf waar de verloren bestanden zich bevinden.
Herstel geen bestanden en schrijf geen kopieën naar de schijf die verwijderde bestanden bevat.
Het is ook een goed idee om een ​​kopie van de schijf met verloren bestanden te maken en deze op een andere schijf op te slaan. Je kunt deze kopieën gebruiken om je bestanden te herstellen in plaats van de originele schijven, zodat de oorspronkelijke gegevens niet per ongeluk beschadigd raken. Alle R-TT hulpprogramma's voor gegevensherstel (zelfs in hun demomodus) maken en verwerken dergelijke kopieën. Bovendien begrijpen alle R-TT hulpprogramma's voor gegevensherstel kopieën die door een R-TT hulpprogramma zijn gemaakt.
R-Undelete is een lichte versie van R-Studio bedoeld voor minder ervaren gebruikers. Het heeft een wizard-georiënteerde gebruikersinterface en een kleinere functieset. Toch gebruikt het dezelfde IntelligentScan-technologie en kan het de meeste dagelijkse taken voor gegevensherstel oplossen. Je kunt R-Studio en R-Undelete vergelijken op de pagina Software ongedaan maken.
Niet automatisch. Als je het bestandssysteem goed begrijpt, kun je de in R-Studio ingebouwde tekst-/hexadecimale editor gebruiken om de schade te analyseren en de gegevens te herstellen. Maar als je geen expert bent op het gebied van bestandssystemen, kun je beter een professional voor gegevensherstel raadplegen.
Soms kan het scannen op bekende bestandstypen helpen om niet-gefragmenteerde bestanden te herstellen.
En onthoud! Gebruik NOOIT software voor het beheren van partities, tenzij je een back-up hebt gemaakt van al je belangrijke gegevens.
Niet automatisch. Als je de gegevensstructuur van een harde schijf grondig begrijpt, kun je de nodige wijzigingen in de MBR handmatig aanbrengen in de tekst-/hexadecimale editor R-Studio, maar je moet absoluut zeker zijn wat je gaat doen of je kan de MBR verder beschadigen.
je kunt de software R-Undelete of R-Studio gebruiken om per ongeluk verwijderde bestanden te herstellen.
Als je slechts één logische partitie op de harde schijf van je systeem hebt, raden we je aan de HD van de computer te verwijderen (PC1) en sluit de HD aan op een andere computer (PC2) waarop R-Undelete of R-Studio is geïnstalleerd. Je kunt de HD aansluiten als slave-drive of een HDD-naar-USB-adapter (een USB2. 0-compatibel wordt sterk aanbevolen voor een hogere gegevensoverdrachtsnelheid). Een notebook HD kan ook via een speciale adapter op de PC2 worden aangesloten. Start vervolgens de software op de PC2 en zoek verloren bestanden op de aangesloten HD.
Als je hebt geen alternatieve pc waarop je de drive kunt aansluiten, gebruik alleen R-Studio met de volgende opties:
1. Download R-Studio Emergency Media Creator naar PC2 en maak R-Studio Emergency Opstartschijf. Start de PC1 met de opstartschijf en herstel gegevens met R-Studio Emergency. Houd er rekening mee dat R-Studio Emergency geen bestandsvoorbeeld ondersteunt.
2. Installeer R-Studio Network en download R-Studio Agent Emergency Media Creator naar PC 2. Sluit beide pc's aan naar hetzelfde netwerk, rechtstreeks of via een hub/switch. Voer de R-Studio Agent Emergency Media Creator uit en maak een R-Studio Agent Emergency opstartschijf. Start PC1 met de opstartschijf en breng een netwerkverbinding tot stand tussen PC1 en PC2. Herstel verloren gegevens via het netwerk.
Als er geen systeemmappen op schijf D staan, ja, dat kan. Schijven C en D bevinden zich op verschillende plaatsen op de HDD. Wijzigingen op C hebben geen invloed op schijf D.
Ja, misschien vind je ze. Je kunt onze R-Undelete-demo proberen en controleren of onze software bestanden kan vinden die uit de Prullenbak zijn verwijderd. Houd er rekening mee dat bestanden/mappen gewoonlijk hun oorspronkelijke naam verliezen wanneer ze naar de Prullenbak worden verplaatst. Controleer de datum of /en grootte van dergelijke gevonden mappen/bestanden. Het kan je helpen om erachter te komen met welke bestanden/mappen je te maken hebt. Dat is hoe bestanden worden verwijderd in het Windows-besturingssysteem.
Waarschijnlijk wel, als je geen besturingssysteem hebt geïnstalleerd of nieuwe bestanden op de nieuwe schijven schrijft. Scan de harde schijf waar de oude schijven zich bevonden en vind ze tussen herkende partities. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze bij de gele horen.
Een rood kruis op het pictogram betekent dat het bestand opzettelijk is verwijderd. Bestanden zonder het rode kruis zijn bestanden die bestaan ​​of bestonden op de schijf. Ze kunnen van het systeem verloren gaan als gevolg van beschadiging van de bestandsstructuur (vooral wanneer ze worden aangetroffen op herkende partities).
Niks slechts. R-Studio kopieert ze naar de plaats van bestemming, zelfs als ze door het systeem zijn vergrendeld.
Eigenlijk toont R-Studio alle bestandsnamen zoals ze in het systeem voorkomen. Als ze om de een of andere reden vreemd zijn hernoemd, moet je ze handmatig hernoemen.
Een mapnaam als '$$$Folder58448' betekent dat de map zelf niet op de schijf is gevonden, alleen enkele verwijzingen ernaar. Er zijn bijvoorbeeld mappen 'Mijn documenten', 'Werk', 'Foto's' gevonden en ze hebben allemaal één bovenliggende map, waarvan de beschrijving niet echt op de schijf is gevonden, dus de naam is onbekend en daarom gepresenteerd als '$$ $Folder58448'. Misschien was de beschrijving van dergelijke mappen net buiten het scangebied - dus probeer het gebied uit te breiden of de hele schijf te scannen. Als dit niet helpt, werd de beschrijving van de map hoogstwaarschijnlijk overschreven.
De kans is groot dat je de bestanden van die partities kunt herstellen. Groene partities hebben de meeste kans om alle bestanden te bewaren, gele zijn minder waarschijnlijk en rode zijn de slechtste, maar nog steeds de moeite waard om door te bladeren.
Je moet de harde schijf van de computer aansluiten op een andere computer waarop R-Studio/R-Undelete is geïnstalleerd.
Voor gebruikers van R-Studio: Je kunt ook de opstartschijf van R-Studio Emergency of de opstartschijf van R-Studio Agent Emergency gebruiken en je bestandenherstellen via het netwerk.
Zie onze artikelen Emergency File Recovery using R-Studio Emergency en Noodgegevensherstel via netwerk voor meer informatie.
Onder Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/Win7/Win8 herstelt R-Studio bestanden van alle harde schijven en logische schijven die zichtbaar zijn door het host-besturingssysteem.
Onder Windows 95/98/ME, R-Studio herstelt bestanden van alle logische schijven die zichtbaar zijn door het host-besturingssysteem en van alle harde schijven die correct toegankelijk zijn door het Windows Protected Mode I/O-subsysteem.
R-Studio netwerkeditie herstelt ook bestanden van schijven van een externe computer als R-Studio Agent of R-Studio Agent Emergency erop draait.
Op Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/Win7/Win8 besturingssystemen herstelt R-Studio bestanden met bestandsnamen tot 32000 tekens en herstelt de originele bestandsnamen in elke nationale codering.
Op Windows 95/ 98/ME is er een limiet van 255 tekens voor een bestandspadgrootte voor herstelde bestanden. De codering van bestandsnamen wordt beperkt door de taal die momenteel in Windows is ingesteld. Bestanden met andere tekencodering worden ook hersteld, maar de bestandsnaam wordt aangepast aan de Windows-beperkingen.
Op elk apparaat dat toegankelijk is voor je besturingssysteem. Herstelde bestanden kunnen ook worden opgeslagen op een netwerkshare die is gespecificeerd door een UNC-pad (zoals \\myserver\myshare). Je kunt een herstelpad selecteren in een standaard Windows-directorydialoogvenster of het handmatig invoeren. Houd er rekening mee dat het bestandssysteem van de schijf waarop de herstelde bestanden moeten worden opgeslagen, het uitgebreide informatieherstel van NTFS-bestanden kan beperken.
Ja, maar je kunt enkele HFS-kenmerken kwijtraken bij het opslaan van bestanden naar FAT, een NTFS-schijf zou een betere keuze zijn.
R-Studio schrijft nooit iets naar het object waarvan je jouw gegevens herstelt. Merk op dat R-Studio een HEX-editor heeft die kan worden ingesteld om gegevens terug te schrijven naar de HDD.
Schakel in dit geval het selectievakje Extra Gevonden bestanden in het dialoogvenster Scannen in. Meestal zijn alle foto's in het Flash-geheugen niet gefragmenteerd en kunnen ze worden gevonden in de Extra gevonden bestanden.
Nee, dat niet. Elk bestand moet afzonderlijk worden behandeld, zelfs de rest van de bestanden in dezelfde map kunnen met succes worden hersteld. Helaas moet elk bestand dat je wilt herstellen, worden getest door een voorbeeld te bekijken. Raadpleeg de R-Studio help om er zeker van te zijn dat dat bestandstype kan worden bekeken in R-Studio (zie ook de R-Studio Extended Viewer-module).
Je kunt het tabblad Eigenschappen controleren waar je de eigenschap Partitietype kunt vinden.
Helaas niet. R-Studio is een softwareoplossing en alle opslagapparaten moeten door het BIOS worden herkend om toegang te krijgen tot de gegevens.
Ja. Maar aangezien UDF en ISO-9660 (CDFS) niet worden ondersteund door R-Studio, kunnen alleen bekende bestandstypen worden gevonden en hersteld (zonder bestandsnamen).
Waarschijnlijk herstel je bestanden naar het FAT-bestandssysteem dat geen encryptie ondersteunt. Hoe dan ook, deze bestanden zullen geldig zijn op het originele systeem onder de originele gebruikersreferenties.
Nee, je moet R-Studio gebruiken op de originele HDD. De nieuwe HDD had nooit de gegevens die nodig zijn om je bestanden te herstellen voordat ze van de bron werden gekopieerd.
Nee. R-Studio herstelt bestanden zoals ze zijn. Als je bestanden gecodeerd waren, moet je ze decoderen met de software die dat deed.
Tijdens het scannen probeert R-Studio alle bestandssystemen te vinden die ooit op de schijf hebben bestaan. Het probeert ook verloren bestanden te vinden op basis van hun bestandskenmerken die typisch zijn voor bepaalde bestandstypen. Dat maakt het scanproces een langdurige procedure.
Als je een NTFS-schijf scant, heeft deze twee exemplaren van de MFT-tabel. De primaire bevindt zich aan het begin van de schijf, de secundaire in het midden van de schijf. Je kunt de scan annuleren wanneer deze 5-10% van de schijf heeft gepasseerd. In dit geval zal R-Studio hoogstwaarschijnlijk de bestandsstructuur van deze schijf kunnen reconstrueren.
Als je weet naar welk bestandssysteem je op zoek bent, laat dan alleen dit voor het scannen achter in het veld "Bestandssystemen" in het dialoogvenster Scannen. Je kunt het Extra Gevonden-bestand ook uitschakelen of alleen de bestanden waarin je geïnteresseerd bent laten staan. Controleer ook of I/O-pogingen op het tabblad Eigenschappen is ingesteld op 1.
Controleer het CD-mediabestandssysteem in Windows Verkenner. Ondersteunt R-Studio dit?
Nee, R-Studio scant de objecten op het lage niveau. De scan probeert elk bestandssysteem te vinden dat bestaat en/of bestond op je HDD, in plaats van een specifieke map of bestand. Je kunt na een scan de opdracht Zoeken of Maskeren gebruiken.
Je kunt geen gegevens herstellen met alleen de scaninformatie van de schijf. De schijf heb je ook nodig. Scaninfo is de informatie over de gegevensstructuur op de schijf, niet de gegevens zelf. Je hoeft de schijf echter niet opnieuw te scannen, laad gewoon de scaninformatie. Dat bespaart een hoop tijd.
U kunt R-Studio uitvoeren vanaf de opdrachtregel met de schakeloptie -flush. Dit zal informatie in een bestand spoelen met elke regel van log- en scaninfo, maar zal de operaties drastisch vertragen.
Welnu, R-Drive Image kan twee soorten kopies maken: één wanneer het alleen bestaande gegevens naar het kopiebestand schrijft (Kopie opties -> alleen back-up van werkelijke gegevens) en de andere wanneer het een exacte kopie van het hele object maakt (Kopie Opties -> Sector voor sector back-up. Het eerste kopietype kan niet met succes worden gebruikt om verwijderde bestanden te herstellen. Je moet de sector per sector back-up maken.
R-Studio is herstelsoftware in plaats van kopiesoftware, dus het antwoord hangt ervan af.
Als je een gecomprimeerde kopie hebt gemaakt, kun je onze R-Drive Image gebruiken om deze te herstellen. Als de kopie niet is gecomprimeerd, kun je de ingebouwde hex-editor van R-Studio gebruiken om de kopie te herstellen, maar er kan geen aanpassing aan de partitiegeometrie worden gemaakt.

In de nieuwere versie, een R-Studio kopie kan worden gebruikt door één van onze andere softwares, R-Drive Image, om deze op een andere HDD te herstellen. Dus als je R-Studio-kopie is gemaakt door de versie die dergelijke kopieën ondersteunt, dan heb je R-Drive Image nodig om dit te doen.
R-Studio heeft een licentie per machine en niet per gebruiker en J kunt de software niet van de ene pc naar de andere overbrengen als de software al een keer is geïnstalleerd en geregistreerd.

Je kunt echter elke HD aansluiten zoals een slave-drive (rechtstreeks of via een adapter voor de HD van een laptop) naar een pc waarop R-STUDIO is geïnstalleerd en om verloren gegevens te herstellen. Dit betekent dat de pc waarop R-Studio is geïnstalleerd, kan worden gebruikt als gegevensherstelstation en dat er geen beperking is voor aangesloten of aangesloten HD's.
Voor bedrijven of individuen die gegevenshersteldiensten verlenen, raden we R-Studio Technician-licentie https://www.r-studio.com/Data_Recovery_Technician.shtml aan.
Doe het volgende:
1. Verwijder register-hives:
HKEY_CURRENT_USER\Software\R-TT
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\R-TT
2. Verwijder handmatig de map van R-Studio (standaard is dit C:\Program Files (x86)\R-Studio\)
3. Installeer R-Studio
opnieuw 4. Start het.
5. Als dat niet helpt, probeer het dan uit te voeren vanaf de opdrachtregel met de toetsen
-debug -log file_name
6. Indien nog steeds geen succes, hernoem rs_un.bin naar rs_un.exe en probeer het te starten.
Foutcode 801 betekent dat dit bestand verder gaat dan de partitie waarop het zich bevindt. Ofwel heb je een verkeerd herkende partitie geselecteerd na het scannen, of zeer zwaar gegevensverlies op de partitie.
Soms kan R-Studio de bestanden wel vinden, maar niet de volledige bestandspaden ernaartoe. Het plaatst dergelijke bestanden in de map Extra Found Files. Het is een goed idee om daar naar de bestanden te zoeken. Als dat niet helpt, probeer ze dan te vinden door globaal zoeken naar bestanden op de hele schijf te gebruiken. (R-Studio Help -> Gegevensherstel met R-Studio -> Basisbestandsherstel-> Een bestand zoeken).
Je moet je Linux-schijf aansluiten op een Windows-computer en vervolgens de bestanden herstellen met R-Studio. Het maakt niet uit hoe dat systeem je schijf herkent, R-Studio zou er toegang toe moeten hebben. Je kunt je Linux-computer ook starten met een opstartschijf van R-Studio Agent Emergency en gegevens herstellen via het netwerk met behulp van de netwerkfuncties van R-Studio.
Blijkbaar probeer je de kopie op een schijf op te slaan met het FAT32-bestandssysteem dat een beperking van de bestandsgrootte van 4 Gb heeft. Als dit het geval is, sla je de kopie op een schijf op met het NTFS-bestandssysteem of splitst je het kopiebestand in delen van minder dan 4 GB. Vervolgens kun je die kopieën openen in R-Studio, een virtuele volumeset maken en deze verwerken zoals je oorspronkelijke schijf.
Als er voortdurend slechte sectoren op je harde schijf verschijnen, maak je een kopie van de schijf. Open dan de image en doe bestandsherstel alsof het de originele harde schijf is.
Een MFT-record van een bestand bevat enkele zelfvalidatiewaarden. Een daarvan staat bekend als 'fixup'. Dus als het MFT record wordt verbroken, dan kunnen de volgende waarschuwingen verschijnen:
[FileId: XX] Fixup out of bounds
[FileId: XX] Fixup XX is XX, but should be XX
Dit zijn geen fatale fouten. Ze betekenen dat de bestandssysteeminformatie voor het bestand hoogstwaarschijnlijk overschreven is. Als dat het geval is, bestaat het risico dat dat bestand niet kan worden hersteld.
R-Studio ondersteunt herstel van gecomprimeerde bestanden, alternatieve gegevensstromen, versleutelde bestanden, bestandsbeveiliging en uitgebreide bestandskenmerken. Als het R-Studio het besturingssysteem host en het bestandssysteem van de schijf die je gaat opslaan om bepaalde uitgebreide informatie te ondersteunen, wordt het ook samen met het bestand opgeslagen. Anders wordt de uitgebreide informatie opgeslagen als afzonderlijke bestanden met dezelfde naam als het herstelde bestand en de extensie die het type uitgebreide informatie toont. Hieronder vindt je een snelle referentie voor het host-besturingssysteem en het bestandssysteem van de doelschijf.

Uitgebreide informatie Vereist host-besturingssysteem Vereiste doelschijf FS
Versleutelde bestanden Windows 2000 of XP NTFS
Alternatieve datastromen Windows NT, 2000 of XP NTFS
Bestandsbeveiliging Windows NT, 2000 of XP NTFS
Uitgebreide bestandskenmerken Windows NT, 2000 of XP NTFS of FAT


Daar zijn 2 oorzaken voor. Ten eerste herstel je bestanden zowel van de daadwerkelijke map-/bestandsstructuur als van bestanden die worden gevonden als bekende bestandstypen (bestanden gevonden door hun handtekeningen). In feite kan dat de totale grootte van herstelde bestanden verdubbelen, aangezien sommige bestanden twee keer kunnen worden hersteld. Je mag slechts één herstelmethode selecteren (van het gevonden bestandssysteem of van bekende bestandstypen), maar dat kan het aantal succesvol herstelde bestanden verminderen.
Ten tweede, omdat het vorige bestandssysteem corrupt was, kan R-Studio sommige bestandsgroottes foutief bepalen, veel groter dan hun werkelijke grootte.
Het probleem is dat wanneer een nieuwe NTFS-schijf, opnieuw geformatteerd door Windows XP of Vista, wordt aangesloten op een Windows 7-computer, Windows 7 automatisch en stilletjes het $MFT-bestand uitbreidt tot de standaardgrootte van 256 KB, waardoor alle records die op die plaats in het $MFT bestand van het vorige bestandssysteem waren opgeslagen worden gewist. Gegeven dat een bestandsrecord 1KB inneemt in een $MFT bestand en er zijn eerst 27 systeembestanden, resulteert dit in een mogelijk verlies van 229 gebruikersbestanden van het vorige bestandssysteem. Ter vergelijking: XP maakt een nieuw $MFT-bestand van 32KB en verwijdert de gegevens van 5 gebruikersbestanden, Vista maakt een nieuw $MFT-bestand van 64KB en verwijdert de gegevens van 37 gebruikersbestanden.
Die verloren bestanden kunnen worden hersteld met scan alleen op Bekende Bestandstypen (op bestandshandtekeningen)
Helaas niet. Geen enkele software voor gegevensherstel kan in dit geval helpen.
Nee. Je zult zelf de juiste volgorde moeten vinden. Bovendien moet je ook de blokgrootte en offset correct opgeven. Selecteer als testpunt een bestand dat groter is dan een blokgrootte voor de RAID en probeer er een voorbeeld van te bekijken. Als het voorbeeld correct is, heb je jouw RAID correct opgebouwd.
De bestandsgrootte moet groter zijn dan blokgrootte x (Aantal van alle schijven - aantal pariteitsschijven).
Mogelijk zie je nuttige informatie op hoe je de RAID-parameters kunt vinden in ons artikel RAID-parameters vinden
Vergeet niet om een ​​"Ontbrekende schijf"-object aan te maken om de kapotte bestaande schijf te vervangen. Dat object zal R-Studio vertellen dat er 4 schijven in deze RAID5-configuratie zijn, maar de tweede schijf ontbreekt.
Ja, dat kan. Je kunt een virtuele RAID maken van alle objecten die zichtbaar zijn in R-Studio, of het nu echte HDD's of kopieën zijn. In jouw geval heb je een Virtuele RAID bestaande uit 3 echte HDD's en één kopie. Je moet het kopiebestand openen in R-Studio voordat je het aan je Virtuele Array kunt toevoegen.
R-Studio kan helpen, of niet. Je kunt R-Studio of R-Studio Agent niet rechtstreeks op een NAS-apparaat uitvoeren. Je moet schijven aansluiten op een conventionele computer waarop R-Studio is geïnstalleerd en op die manier proberen de gegevens te herstellen. Houd er rekening mee dat de meeste NAS-apparaten onder bepaalde versies van Linux, FreeBSD of een ander UNIX-achtig besturingssysteem draaien. Dat betekent dat ze Unix-type bestandssystemen gebruiken. Ze worden niet allemaal ondersteund door R-Studio, hoewel je kunt scannen op bekende bestandstypen om je bestanden te herstellen. Zie R-Studio Help -> Gegevensherstel met R-Studio -> Geavanceerd gegevensherstel -> Schijfscan -> Bekende bestandstypen voor meer informatie over bekende bestandstypen.
R-Studio heeft geen toegang tot alle gegevens die nodig zijn voor herstel op een toegewezen netwerkschijf. Alleen R-Studio Agent kan dergelijke gegevens verstrekken.
Waarschijnlijk blokkeert een firewall of soortgelijk programma de toegang voor R-Studio tot de Agent. Controleer de externe pc, stop een dergelijk programma en probeer het opnieuw.
Zie onze artikelen R-Studio: Data Recovery over Network en R-Studio Technician: gegevensherstel via internet voor meer informatie.
R-Studio Emergency en R-Studio Agent Emergency zijn gebaseerd op verschillende kernels, dus ze kunnen verschillende hardwaresets ondersteunen. Waarschijnlijk moet je R-Studio Emergency gebruiken en herstelde bestanden op een netwerkstation opslaan.
Ja, dat kan. Maak een R-Studio Agent Emergency opstartschijf op jouw Windows-computer, verbind beide computers via het netwerk, start de Mac-computer met de R-Studio Agent Emergency opstartschijf en herstel bestanden via het netwerk.
Je kunt deze methode gebruiken voor Windows, Mac, UNIX en Linux OS, draaiend op Intel en PowerPC-platform.
Daar zijn twee mogelijke oorzaken voor:
1. Een effect van zogenaamd "lui schrijven": wanneer een bestand (vooral een klein) wordt opgeslagen, schrijft Windows het niet onmiddellijk naar de schijf. In plaats daarvan plaatst het het in een schijfcache in het geheugen van de computer om het bestand zo snel mogelijk naar de schijf te schrijven. Ondertussen is het bestand via die cache toegankelijk voor het systeem en de programma's. Als je het bestand verwijdert voordat het daadwerkelijk naar de schijf is geschreven, verwijdert Windows het uit de schijfcache en wordt het bestand mogelijk helemaal niet naar de schijf geschreven. R-Studio (en alle andere software voor gegevensherstel) leest gegevens rechtstreeks van de schijf, waarbij de schijfcache wordt omzeild, wat de reden is waarom het zo'n bestand niet kan vinden. Sterker nog, wanneer een bestand dat al naar de schijf is geschreven wordt verwijderd, wordt de verwijdering ook opgeslagen in de schijfcache en wordt mogelijk niet onmiddellijk op de schijf opgeslagen. In dit geval zou R-Studio (en andere software voor gegevensherstel) het bestand op de schijf als ongedaan maken vinden.
Om dergelijke verwarring te voorkomen, moet de testprocedure als volgt zijn:
1. Maak een bestand en sla het op een schijf op.
2. Start het systeem opnieuw op. Tijdens het opnieuw opstarten slaat Windows alle wijzigingen die in de bestanden zijn aangebracht op de schijf op. Of je kunt een hulpprogramma voor het opschonen van de schijfcache gebruiken dat de wijzigingen opslaat om te voorkomen dat het systeem opnieuw wordt opgestart.
3. Verwijder het bestand.
4. Start het systeem opnieuw op om het verwijderen van het bestand op te slaan. Of maak de schijfcache leeg.
5. Herstel het bestand met R-Studio of R-Undelete.
Als je een externe schijf gebruikt voor de test, kun je deze op de juiste manier loskoppelen met behulp van de Safely Hardwarepictogram verwijderen in plaats van systeemherstart.

2. Het MFT-record van het bestand wordt overschreven (hergebruikt) wanneer een ander bestand wordt opgeslagen op de NTFS-geformatteerde schijf. Dat gebeurt zelden als het bestand in korte tijd wordt gemaakt, opgeslagen en verwijderd. Maar de kans daarop is veel groter als de schijf bijna vol is. In dit geval heeft Windows mogelijk de schijf- en MFT-ruimte nodig voor zijn eigen servicebestanden, die constant naar de schijf worden geschreven/gelezen. Als dit het geval is, kunnen de bestandsgegevens op de schijf blijven staan ​​en kunnen ze worden gevonden tijdens een schijfscan voor bekende bestandstypen en andere extra gevonden bestanden. Houd er rekening mee dat in dit geval de naam van het bestand niet kan worden hersteld. R-Studio gebruikt valse bestandsnamen zoals 12345 en plaatst deze in een overeenkomstig bestandstype. Bovendien, als het bestand klein genoeg is (minder dan 1 KB), slaat Windows het op in de MFT zelf en als het MFT-record wordt overschreven, kan het bestand helemaal niet worden hersteld.
Nee, R-Mail is een e-mailherstelprogramma dat verloren of verwijderde e-mails in een bestaand pst-bestand kan vinden. Wat je nodig hebt, is een hulpprogramma voor bestandsherstel dat je kan helpen om het verwijderde pst-bestand te vinden. Gebruik R-Studio Demo en extra R-Studio Extended Viewer. Je moet proberen om het verwijderde pst bestand te vinden en het te bekijken.
Nee, Yahoo e-mail en dergelijke bevinden zich op een externe Yahoo EMAIL-server. Je kunt proberen een HTTP-pagina met je e-mailadres te vinden op de tijdelijke IE-pagina's (of die voor een andere internetbrowser die je gebruikt) of/en contact opnemen met het technische ondersteuningsteam van Yahoo.
Ja, het kan in jouw geval helpen. Natuurlijk, hoe meer tijd er verstreken is sinds ze werden verwijderd, hoe kleiner de kans dat je ze terugkrijgt, maar het is toch het proberen waard. Alleen een poging om ze te herstellen geeft je een sluitend antwoord. Gelieve R-Mail demo te downloaden en probeer het. Je kunt gevonden e-mails vinden en bekijken in dit demoprogramma.
Ja, dat kan. Je kunt dit op verschillende manieren doen: door het e-mailbericht één voor één te openen of door ze te exporteren en te importeren. Lees de R-Mail-help voor meer informatie over het uitvoeren van deze bewerkingen.
Als je het juiste e-mailbestand (dbx of pst) hebt gevonden en Basis Herstel hebt uitgevoerd, is dat alles wat je kunt doen. Controleer nog een keer met welk e-mailbestand je bezig bent.
Wanneer je e-mailbericht is gevonden en hersteld, zou de bijlage meestal ook in orde moeten zijn. Je kunt proberen het herstel nogmaals te herhalen.
Sla eenvoudig alle (of alleen vereiste) berichten op in een lege map als de eml-bestanden, selecteer ze allemaal in Windows Verkenner (Ctrl-A) en sleep ze naar de gewenste map in het Outlook Express-venster.
Ja, het kan helpen. R-Excel probeert je Excel-spreadsheet te repareren zodat je het kan openen in MS Excel.
Ja, het kan helpen. R-Word probeert je Word-document te repareren zodat je het kunt openen in MS Word.
Soms kan het onmogelijk zijn om een ​​Windows 8-computer te starten met de R-Studio Emergency of R-Studio Emergency Agent-opstartschijf. Dit gebeurt omdat elke computer een zogenaamde "Secure boot"-procedure zou moeten gebruiken om te voldoen aan de Windows 8-hardwarecertificering van Microsoft. Kortom, deze procedure voorkomt dat de computer opstart in een besturingssysteem dat niet digitaal is ondertekend met een geschikte digitale handtekening. Er wordt beweerd dat "Secure boot" ongeoorloofde wijziging van de bootsector door bootkits, virussen, trojans en andere kwaadaardige software voorkomt. Tot op heden ondersteunen alleen Windows 8, Windows Server 2012 en geselecteerde Linux-distributies deze functie. Als bijwerking voorkomt het ook dat de meeste LiveCD's, noodschijven (inclusief R-Studio en R-Drive Image) en andere besturingssystemen worden uitgevoerd.
Waarschijnlijk is de andere eis van Windows 8 hardware certificering dat de gebruiker de Secure boot procedure kan uitschakelen. Die instellingen kunnen worden gedaan via het systeem-BIOS onder de opstartopties. Over het algemeen is het voldoende om Legacy-ondersteuning in die opties in te schakelen, maar soms zijn er aanvullende acties nodig. Raadpleeg je systeemdocumentatie voor meer informatie over het in-/uitschakelen van Beveiligd opstarten.
Als Beveiligd opstarten is uitgeschakeld, moet het mogelijk zijn om de computer te starten met de R-Studio Emergency of R-Studio Emergency Agent-opstart schijf.
Houd er rekening mee dat je deze functie opnieuw moet inschakelen nadat je de opstartschijven hebt gebruikt, omdat Windows 8 of Server 2012 mogelijk niet correct start zonder dat de functie Veilig opstarten is ingeschakeld.
Artikelen over gegevensherstel
Pc-privacyartikelen